• Bij een borrelavond mogen nacho’s niet ontbreken! Deze versie krijgt een
    Aziatische twist door kruidig gehakt en gochujang. Serveer met frisse toppings en
    sriracha mayo voor extra pit.

  • Chef's Tip

    Wil je extra krokante nacho’s? Bak de chips 5 minuten in de oven voordat je de kaas en toppings toevoegt!

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 50 ml ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 15 ml honing
  • 20 gram gochujang
  • zout en peper naar smaak
  • 1 zak nacho chips
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram edamame boontjes
  • 20 gram bosuitjes
  • 20 gram jalapeno’s
  • Gochujang en sriracha mayonaise
    naar smaak
  • Halve rode peper
  • Sesamzaadjes naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt gaar.
  2. Voeg de ketjap, honing, gochujang,
    knoflook en zout en peper toe.
  3. Verdeel de nacho chips in een
    ovenschaal.
  4. Verdeel hier het gehakt en geraspte
    kaas over heen.
  5. Plaats de ovenschaal in een
    voorverwarmde oven totdat de kaas is
    gesmolten.
  6. Serveer de nachos met de edamame
    boontjes, bosui, jalapeno, gochujang
    saus, sriracha mayonaise,
    sesamzaadjes en rode peper.

Wat kun je maken met gehakt, kaas en nacho’s? Deze Korean Beef Nacho’s zijn allesbehalve standaard (en zo maak je ze extra lekker)

Zin in comfortfood met een verrassende twist? Deze Korean Beef Nacho’s brengen het beste van twee werelden samen: de crunchy kaasnacho’s die je kent van de borreltafel, en de rijke, pittige smaken uit de Koreaanse keuken. Denk aan gekruid gehakt met ketjap, honing en gochujang, afgetopt met edamame, bosui en sriracha-mayo. Het resultaat? Een snack waar je niet vanaf kunt blijven. Wist je dat je dit gerecht ook heel goed als avondmaaltijd kunt serveren met een frisse salade erbij? Of dat je er vegetarische variaties op kunt maken met pulled mushrooms of tofu? Deze nacho’s zijn niet alleen lekker, maar ook verrassend veelzijdig – ideaal als je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan.

Korean Beef Nacho’s maken? Let op deze tips voor de perfecte balans tussen hartig, pittig en zoet

De sleutel tot deze nacho’s is de balans van smaken. Gebruik rundergehakt en bak dit rul voordat je het mengt met ketjap, gochujang, honing en knoflook – zo krijgt het vlees een diepe umamismaak met een licht zoet en pittig randje. Verdeel de nacho chips in een ovenschaal en zorg dat het gehakt en de kaas goed verspreid liggen voor een gelijkmatige garing. Bak tot de kaas gesmolten is en top dan af met frisse en pittige elementen: edamame, jalapeño’s, bosui, rode peper en natuurlijk sriracha-mayonaise. Strooi er als finishing touch wat sesamzaadjes overheen. Zo maak je van een simpel snackgerecht een smaakbom die alles behalve standaard is.

1 van 4