• Deze Big Mac sliders zijn de perfecte mini-versie van de klassieke burger: sappig gehakt, romige saus, gesmolten cheddar en krokante broodjes met sesamzaadjes.
    Ideaal voor een feestje, borrel of gewoon een gezellige avond thuis.

  • Chef's Tip

    Bak het gehakt in één stuk en snijd het pas na het bakken in vierkanten – zo passen de sliders perfect op de broodjes en blijft het vlees lekker sappig.

Ingrediënten

Sliders

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 10 witte bolletjes of hamburgerbroodjes
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • 4 augurken
  • 100 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 2 eetlepels boter (gesmolten)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Big Mac Saus

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 gesneden augurken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een pan met een beetje olie en
    bak de fijngesneden ui glazig.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
    Breng op smaak met zout, peper,
    knoflookpoeder en uienpoeder.
  4. Snijd de broodjes doormidden en leg de
    onderkanten naast elkaar op een met
    bakpapier beklede bakplaat.
  5. Meng in een kommetje de mayonaise,
    ketchup, mosterd, gesneden augurken,
    paprikapoeder, knoflookpoeder en
    uienpoeder tot een saus.
  6. Besmeer de onderkanten van de
    broodjes met een laag Big Mac saus.
    Verdeel het gebakken gehaktmengsel
    gelijkmatig over de broodjes.
  7. Leg de plakjes cheddar kaas over het
    gehakt en voeg een plakje augurk toe
    op elk broodje.
  8. Besmeer de binnenkant van de
    bovenste broodjes met extra Big Mac
    saus en leg deze op de sliders.
  9. Bestrijk de bovenkanten van de
    broodjes met gesmolten boter en strooi
    er sesamzaadjes over.
  10. Bak de sliders 10–12 minuten in de oven,
    totdat de kaas gesmolten is en de
    broodjes licht krokant zijn.

De magie van sliders: klein, maar bomvol smaak

Sliders zijn eigenlijk gewoon mini hamburgers, maar dan nét iets leuker om te maken én te eten. Perfect voor feestjes, borrels of een filmavond met vrienden. Deze Big Mac sliders brengen alles wat je lekker vindt aan de klassieke fastfoodfavoriet: sappig gekruid gehakt, gesmolten cheddar, knapperige ijsbergsla, plakjes augurk en natuurlijk die romige, zelfgemaakte Big Mac saus.

Het fijne aan sliders is dat je er makkelijk meerdere kunt eten zonder meteen vol te zitten – en ze zien er ook nog eens gezellig uit op tafel. Doordat je het gehakt in één grote plak bakt, is dit recept ook ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch wilt uitpakken. Serveer ze warm, rechtstreeks uit de oven, met wat frietjes of zoete aardappelwedges en je hebt een maaltijd waar iedereen blij van wordt.

Zelf Big Mac saus maken? Simpeler dan je denkt

Wat deze sliders écht naar een hoger niveau tilt, is natuurlijk de saus. Die kenmerkende, romige Big Mac smaak kun je heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De basis is mayonaise, mosterd en ketchup, aangevuld met wat fijngesneden augurk en een snufje knoflook- en uienpoeder. Een beetje paprikapoeder maakt ’m net iets voller van smaak.

Deze zelfgemaakte Big Mac saus is niet alleen perfect op sliders, maar ook heerlijk op een broodje pulled chicken, bij frietjes of zelfs als dip voor groentesticks. Maak gerust wat extra – hij blijft zeker een paar dagen goed in de koelkast. Wil je iets frissers? Voeg een theelepel witte wijnazijn of wat citroensap toe. Zo krijg je die iconische smaak, maar dan nét wat lichter en frisser.

1 van 4