
Citroen Taart
-
Deze lemon meringue cheesecake is de perfecte combinatie van fris en romig. De knapperige Bastognebodem, romige cheesecakevulling en frisse citroencustard zorgen voor een heerlijk gebalanceerd dessert!
-
Chef's Tip
Voeg wat geraspte citroenschil door de cheesecakevulling voor een nog frissere smaak.
Ingrediënten
- 200 gram bastogne koekjes
- 75 gram roomboter
- 400 gram roomkaas
- 100 ml slagroom
- 75 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract
- 1 zakje gelatine poeder
- 2 eidooiers
- 50 gram roomboter
- Sap van 2 citroenen
- 50 gram suiker
Bereidingswijze
- Verkruimel Bastogne koekjes.
- Smelt de roomboter en giet het over de koekjeskruimels.
- Vet een ronde taartvorm met losse bodem in. Druk de koekjeskruimels stevig aan in de taartvorm.
- Zet de taartvorm in de koelkast.
- Klop dan de slagroom lobbig.
- Meng de slagroom met roomkaas, poedersuiker, gelatinepoeder en vanilleextract.
- Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem in de taartvorm.
- Zet de taartvorm terug in de koelkast.
- Smelt roomboter in een pannetje.
- Splits 2 eieren en voeg ze toe aan de gesmolten roomboter, samen met citroensap en suikervervanger.
- Roer op laag vuur tot de saus indikt.
- Zeef de saus in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Bedek de custard met plastic folie en zet het in de koelkast om af te koelen.
- Giet de citroen custard over de cheesecake laag en zet de taart terug in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Zin in fris en romig? Deze lemon taart is jouw nieuwe favoriet voor zonnige dagen
Deze no-bake lemon taart is alles wat je zoekt in een zomers dessert: fris, romig en met die perfecte balans tussen zoet en zuur. De Bastognebodem zorgt voor crunch en kruidigheid, terwijl de romige roomkaasvulling heerlijk zacht wegsmelt. Daarbovenop komt een fluweelzachte citroen custard die het geheel afmaakt. Perfect als verfrissend toetje na het eten of bij een zomerse brunch. Serveer ‘m koud en je hebt een showstopper die verrassend makkelijk te maken is.
Zo maak je de perfecte frisse lemon cheesecake zonder oven
Zin in iets lichts en feestelijks? Deze lemon taart heeft alles: een stevige Bastognebodem, een zachte roomkaasvulling met vanille en een frisse citroencustard die alles samenbrengt. Door het gebruik van gelatine en eidooiers wordt de taart stevig én luchtig tegelijk. En het beste: je hebt geen oven nodig. Even opstijven in de koelkast en je bent klaar. Ideaal als zomers dessert of voor bij de koffie op een warme dag.