
M&M Pancakes
-
Deze luchtige pancakes krijgen een vrolijke twist door de kleurrijke M&M’s. Perfect
voor een feestelijk ontbijt, een brunch of gewoon als je zin hebt in iets extra lekkers.
Simpel te maken en altijd een succes!
-
Chef's Tip
Gebruik mini M&M’s voor een betere verdeling en makkelijker omdraaien van de pancakes.
Ingrediënten
- 115 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- Snufje zout
- 3 theelepels fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 15 gram ongezouten roomboter,
gesmolten - 150 ml melk
- 100 gram M&M’s
- Boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Meng de bloem, het bakpoeder, de
baking soda, het zout en de suiker in
een grote kom. - Klop in een andere kom het ei los met
de gesmolten boter en melk tot een
glad mengsel. - Voeg het natte mengsel toe aan de
droge ingrediënten en roer met een
garde tot een egaal beslag. - Spatel de M&M’s voorzichtig door het
beslag. - Verhit een beetje boter of olie in een
koekenpan op middelhoog vuur en
schep met een ijslepel of eetlepel
hoopjes beslag in de pan. - Bak de pancakes tot de bovenkant wat
droger wordt en er belletjes ontstaan.
Draai ze om en bak ook de andere kant
goudbruin. - Herhaal dit tot al het beslag op is en
serveer de pancakes direct, eventueel
met extra M&M’s, stroop of slagroom.
Pancakes met een kleurrijk verleden
Pancakes hebben een lange geschiedenis die van oudsher begon als pannenkoeken in verschillende vormen over de hele wereld. Maar deze versie met M&M’s is een moderne, speelse twist die vooral kinderen (en stiekem ook volwassenen) doet glunderen aan tafel. De basis van luchtige pancakes is een simpel beslag met bakpoeder en baking soda – de truc voor die fluffy structuur.
Door M&M’s toe te voegen, krijg je een knapperig en chocoladeachtig accent in elke hap. De kleurige snoepjes smelten een beetje in het beslag, waardoor je vrolijke kleurexplosies krijgt bij het bakken. Pancakes met M&M’s zijn niet alleen leuk voor het oog, maar ook heerlijk als feestelijk ontbijt op verjaardagen, tijdens een brunch of gewoon als traktatie op zondagochtend. Serveer ze met wat extra toppings voor een écht feestje op je bord.
Serveer- en variatietips voor feestelijke pancakes
Deze vrolijke M&M pancakes zijn al een feestje op zich, maar je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven. Voeg bijvoorbeeld een theelepel vanille-extract of een snufje kaneel toe aan het beslag voor een extra warme smaak.
Liever iets minder zoet? Gebruik dan pure chocolade-M&M’s of vervang ze deels door gehakte noten voor wat crunch. Als topping passen stroop en slagroom er perfect bij, maar ook vers fruit zoals banaan of aardbei is een heerlijke tegenhanger van de zoetigheid. Maak het extra spectaculair met een beetje chocoladesaus of gekleurde sprinkles voor de ultieme kids proof pancakes. Qua drankjes is dit ontbijt top te combineren met een glas versgeperst sinaasappelsap of een warme chocolademelk – helemaal in de stijl van een luie, gezellige weekendmorgen.