• Deze speculoos cheesecake in een glaasje is een romige en verleidelijke traktatie die je in een handomdraai maakt! Met de heerlijke combinatie van kwark, roomkaas en speculoos pasta is dit het perfecte toetje voor elke gelegenheid.

  • Chef's Tip

    Serveer ze goed koud – zo wordt de structuur lekker stevig en blijft de speculoospasta mooi bovenop liggen.

Ingrediënten

  • 300 gram kwark
  • 200 gram roomkaas
  • 5 ml vanille extract
  • 50 gram poedersuiker
  • 75 gram speculoos pasta
  • 4 Lotus koekjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de speculoos pasta in de magnetron of in een steelpannetje. Zet dit opzij.
  2. Pak een grote mengkom en meng de kwark, roomkaas, vanille extract en poedersuiker. Meng dit tot een egaal beslag.
  3. Schenk 25 gram van de speculoos pasta hierbij en gebruik een spatel om alles goed te mengen.
  4. Verkruimel 2 speculoos koekjes en verdeel dit op de bodem van 2 glaasjes.
  5. Vul de glaasjes met de cheesecake vulling en verdeel tot slot nog 50 gram speculoos pasta hier overheen.
  6. Zet de glaasjes dan voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  7. Serveer de cheesecake glaasjes met een extra lotus koekje en eet smakelijk!

Zin in een snel dessert? Deze speculoos glaasjes zijn romig, kruidig en klaar in een handomdraai

Deze cheesecake in een glaasje is jouw redder als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Met een romige vulling van roomkaas en kwark, verwarmde speculoospasta en kruimelige Lotus koekjes krijg je precies de juiste balans tussen fris, romig en kruidig. Even laten opstijven en je hebt een feestelijk dessert dat je in 10 minuten klaarmaakt. Serveer met een extra koekje bovenop en je hebt gegarandeerd succes.

Zo maak je mini speculoos cheesecake glaasjes zonder oven of gedoe

Deze glaasjes zijn perfect voor als je zin hebt in iets lekkers maar weinig tijd hebt. De vulling is luchtig en zacht, de bodem kruimelig en de gesmolten speculoospasta maakt het helemaal af. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, geen oven, en het ziet eruit alsof je er uren aan hebt gestaan. Maak ze een paar uur van tevoren en je bent helemaal klaar voor visite of een zoet momentje voor jezelf.