• Deze snicker bars zijn de ultieme traktatie voor elke zoetekauw! De combinatie van krokante crackers, romige karamel, gezouten pinda’s en een trio van chocolade maakt dit een onweerstaanbaar zoet en hartig snackje.

  • Chef's Tip

    Zorg ervoor dat je de karamel niet te lang laat koken, anders kan deze bitter worden.

Ingrediënten

  • 150 gram crackers (bijv. zoutjes of digestive)
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 gram kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram ongezouten boter
  • 150 gram gezouten pinda’s
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 ml slagroom
  • 50 g witte chocolade

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie en bestrijk de crackers ermee.
  3. Leg de chocoladecrackers strak naast elkaar in de bakvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de suiker in een steelpan op middelhoog vuur tot deze smelt en een amberkleurige karamel vormt.
  5. Voeg voorzichtig de slagroom toe en roer tot een gladde massa. Voeg de boter toe en laat smelten.
  6. Meng de pinda’s door de karamel en verdeel over de chocoladecrackers. Laat volledig afkoelen.
  7. Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.
  8. Giet de slagroom over de melkchocolade en roer tot een glad mengsel.
  9. Verdeel de ganache over de karamellaag.
  10. Smelt de witte chocolade en sprenkel deze over de ganache. Gebruik een satéprikker om een swirlpatroon te maken.
  11. Zet de snicker bars minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd daarna in repen en serveer.

Snicker bars vol chocolade, karamel en pinda’s – de perfecte combinatie van zoet en zout

Deze homemade Snicker bars zijn een traktatie voor de echte zoetekauw. Met een krokante crackerbodem bedekt met pure chocolade, een rijke karamelvulling vol gezouten pinda’s en een fluweelzachte melkchocoladeganache, krijg je de perfecte balans tussen zoet en zout. Het beste van alles? Je maakt ze makkelijk zelf en kunt ze afmaken met een swirl van witte chocolade voor die extra luxe uitstraling. Perfect voor een feestje, als snack of gewoon omdat je iets lekkers verdient.

Zo maak je Snicker bars die je niet wilt delen

Als je denkt dat je alles al hebt geproefd, dan moet je deze Snicker bars proberen. De combinatie van krokante crackers, romige karamel, zoutige pinda’s en zijdezachte chocolade maakt ze verslavend lekker. Met een swirl van witte chocolade bovenop krijgen ze een extra mooie afwerking. Zet ze in de koelkast, snijd ze in repen en je hebt een decadent dessert dat zeker indruk maakt op iedereen die ervan proeft.