• De ultieme traktatie voor elke chocoladeliefhebber! Deze triple chocolade koekjes zitten boordevol gesmolten chocolade en chips, met een rijke smaak die elke keer weer uitnodigt om nog een koekje te pakken.

  • Chef's Tip

    Bak de koekjes korter voor een zachtere binnenkant en langer voor een knapperiger resultaat.

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 groot ei
  • 150 gram tarwebloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade chips
  • 30 gram pure smelt chocolade
  • 30 gram melk smelt chocolade
  • 30 gram witte smelt chocolade

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een sauspannetje op middel-hoog vuur.
  2. Laat dit net zolang koken totdat ze boter in een mooie bruine kleur verandert.
  3. Voeg de roomboter toe aan een grote mengkom.
  4. Voeg ook de suiker aan toe en meng dit goed. Laat dit even afkoelen en voeg dan ook het ei toe. Meng dit weer goed door elkaar.
  5. Zeef de tarwebloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder en voeg dit toe.
  6. Kneed dit tot een egale deegbal.
  7. Voeg dan ook nog de pure chocolade chips toe.
  8. Zet de deeg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  10. Vorm de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
  11. Hak de pure, melk en witte chocolade in blokjes en druk deze bovenop de koekjes. Bak de koekjes voor 12 tot 18 minuten.
  12. Laat de koekjes vervolgens helemaal afkoelen.

Dé perfecte chocolate chip cookies: krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen

Deze chocolate cookies zijn alles wat je wilt: krokant vanbuiten, smeuïg vanbinnen en gevuld met drie soorten chocolade. Het geheime ingrediënt? Bruine roomboter, die zorgt voor een rijke, nootachtige smaak. De combinatie van pure, melk en witte chocolade maakt elke hap een smaaksensatie. Bak ze lekker krokant of laat ze iets zachter voor de ultieme chewiness. Hoe je ze ook maakt, ze zijn altijd een hit.

Smelt in je mond: chocolate cookies met een twist van bruine roomboter

Als je op zoek bent naar de ultieme chocolate cookie, dan is dit ‘m. Het deeg is een perfecte balans tussen zoet en een lichte nootachtige smaak dankzij de bruine roomboter. De chocolade maakt het helemaal af, met een mix van pure, melk en witte chocolade die in elke hap smelt. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst – maar ze blijven ook de volgende dag nog heerlijk smeuïg!

1 van 4