
Chicken Shoarma
-
Zelfgemaakte chicken shoarma is niet alleen veel lekkerder, maar ook frisser en
gezonder dan afhaal. Met malse gemarineerde kip, frisse groenten en een romige
knoflooksaus maak je thuis eenvoudig een echte favoriet. -
Chef's Tip
Laat de kip een nacht marineren voor extra smaak en bak op hoog vuur voor dat perfecte geblakerde randje.
Ingrediënten
- 400 gram kipdijfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 rode uien
- 2 tomaten
- Sla
- 4 Lavash of pita broden
Shoarma Kruiden
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1½ theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- 3 theelepels paprikapoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
Huisgemaakte Knolookus
- 300 ml Griekse yoghurt
- 4 eetlepels mayonaise
- Klein scheutje melk
- Verse bieslook
- 4 tenen knoflook
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes.
- Meng in een kom de kip met de
shoarma kruiden, 1 gesnipperde rode ui,
het citroensap, de fijngesneden
knoflook en de olijfolie. - Schep goed door zodat alle kip bedekt
is en laat minimaal 1 uur marineren in
de koelkast. - Maak ondertussen de knoflooksaus
door de knoflook te persen en samen
met de yoghurt, mayonaise, melk,
bieslook, zout en peper te mengen. - Verhit een pan met een beetje olijfolie
en bak de gemarineerde kip gaar en
goudbruin. - Snijd de tweede rode ui en de tomaten
in dunne plakjes. - Verwarm de lavash of pita’s kort in een
droge pan of oven. - Beleg het broodje met sla, kip, tomaat,
rode ui en maak af met de
huisgemaakte knoflooksaus. - Serveer direct.
Zelf shoarma maken: van straatklassieker tot smaakbom
Shoarma staat bekend als de ultieme streetfood-klassieker, vaak geassocieerd met een snelle hap na een avondje uit. Maar wist je dat je thuis veel lekkerdere chicken shoarma kunt maken – frisser, kruidiger en zóveel smaakvoller? Door kipdijfilet te gebruiken blijft het vlees sappig tijdens het bakken, en de zelfgemaakte shoarmakruidenmix geeft net dat warme, rokerige karakter zonder kunstmatige toevoegingen. Vooral het vleugje kaneel en komijn zorgt voor die authentieke Midden-Oosterse flair. De frisse groenten en romige knoflooksaus brengen het geheel perfect in balans. Deze zelfgemaakte kipshoarma is ideaal voor een weekendmaaltijd of een gezellige doordeweekse avond. En het leuke? Je kunt er makkelijk je eigen draai aan geven – denk aan gegrilde paprika, feta of ingelegde rode ui als extra topping.
Serveerinspiratie: van klassieke pita tot borrelhap
Deze kipshoarma is natuurlijk geweldig in een lavash of pita, maar je kunt er nog veel meer kanten mee op. Denk aan een shoarma bowl met couscous, gegrilde groenten en een extra lepel knoflooksaus – een licht en voedzaam alternatief zonder brood. Of gebruik mini pita’s voor een feestje: perfect als fingerfood met wat frisse rucola en een lik saus.
Voor de BBQ-liefhebbers: marineer de kip van tevoren en rijg hem aan spiesen – ideaal voor op de grill. Serveer met een frisse salade van komkommer, munt en citroen, en je hebt een zomerse maaltijd waar je blij van wordt. Zin in een bijpassend drankje? Een ijskoude Ayran (Turkse yoghurtdrank) of een glas frisse limoenlimonade doet het fantastisch bij de kruidige smaken van deze homemade chicken shoarma.