
Chocolade Wafels
-
Verwen jezelf met deze krokante wafels, gedipt in pure, melk- en witte chocolade. De combinatie van verschillende chocolades maakt ze heerlijk rijk en decadent, perfect voor elke zoetekauw!
-
Chef's Tip
Zorg ervoor dat je het wafelijzer goed verwarmd is, zodat de wafels mooi krokant worden.
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 50 gram poedersuiker
- 2 eieren
- 150 gram tarwemeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 10 ml vanille extract
- Snufje zout
- 75 gram pure chocolade
- 25 gram melk chocolade
- 25 gram witte chocolade
Bereidingswijze
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Voeg de poedersuiker, tarwemeel, bakpoeder, vanille extract en een snufje zout samen en kneed dit samen met de zachte boter tot een egale deeg.
- Voeg de eieren aan toe en mix dit goed door elkaar.
- Laat de rest voor minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Bak de wafels één voor één in een wafelijzer en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
- Smelt de pure chocolade volgens de au-bain marie methode.
- Vul een pannetje met een laagje water en plaats hier een hittebestendige schaal boven op.
- Smelt hier de chocolade in.
- Dip de wafels dan één voor één in de gesmolten chocolade en zet ze dan even in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.
- Doe hetzelfde met de melk en witte chocolade
- Drizzle deze gesmolten chocolade over de wafels heen.
Deze chocolade wafels zijn de perfecte combinatie van krokant en romig
Droom je van een perfecte snack voor bij de koffie of als zoete traktatie? Deze chocolade wafels hebben alles wat je zoekt: een krokante wafelbasis, romige gesmolten chocolade en een heerlijke mix van pure, melk en witte chocolade voor een onweerstaanbare bite. Dip ze in de gesmolten chocolade voor die extra decadentie en serveer ze met een glimlach – je gasten zullen om meer vragen!
Wafels met een twist: chocolade wafels met drie soorten chocolade
Vergeet gewone wafels – deze chocolade wafels tillen het naar een hoger niveau. De luchtige wafels worden bedekt met een perfecte mix van gesmolten pure, melk en witte chocolade, en krijgen zo een romige, onweerstaanbare afwerking. Of je ze nu serveert als snack of als luxe toetje, deze wafels zijn zeker een hit. Voeg wat vers fruit of slagroom toe en je hebt een waar feestmaal!