• Deze brownie koekjes zijn het perfecte compromis tussen een brownie en een koekje! Ze hebben een zachte, chewy textuur en een heerlijke chocolade-slagroom vulling die elke hap nog beter maakt.

  • Chef's Tip

    Voeg voor een extra crunch wat gehakte noten toe aan de slagroom voor een lekkere textuur in de vulling!

Ingrediënten

  • 75 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 100 gram chocolade pasta
  • 200 ml slagroom
  • 30 gram chocolade pasta

Bereidingswijze

  1. Pak een grote mengkom en voeg hier het tarwebloem het ei en chocoladepasta aan toe.
  2. Meng dit vervolgens tot een egaal deeg en zet de mengkom voor 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Vorm 9 balletjes op de bakplaat en maak met een lepel een kuiltje.
  6. Bak vervolgens de koekjes voor 15 minuten in de oven en laat ze dan helemaal afkoelen.
  7. Klop de slagroom op samen met de chocolade pasta.
  8. Spuit de slagroom vervolgens in de kuiltjes van de koekjes.

Brownie + koekje + chocoladecrème = onweerstaanbare combi

Deze brownie koekjes zijn alles wat je wil in één hap: smeuïg vanbinnen, licht krokant vanbuiten en gevuld met een romige chocolade-slagroomtopping. Ze zijn makkelijk te maken, leuk om te serveren én maken gegarandeerd indruk. Door het kuiltje in het midden is elke koekje een mini-dessertje op zich. Perfect voor bij de koffie, als traktatie of gewoon als ‘ik verdien dit’-momentje.

Meer dan een koekje: deze gevulde brownie koekjes zijn pure verleiding

Vergeet gewone koekjes – deze brownie-variant is rijk, luchtig en verrassend. Het geheim? De combinatie van chocoladepasta in het deeg én in de slagroom. Na het bakken vul je elk koekje met die romige crème, voor een smeuïge bite met een vleugje luxe. Extra leuk: je kunt ze makkelijk voorbereiden en pas vlak voor serveren vullen. Groot effect, minimale moeite.