
Crispy Cookie Rolls
-
Cookie dough croissants zijn een feestelijke twist op de klassieke croissant. Gevuld
met romig koekdeeg vol chocolate chips en heerlijk krokant uit de oven. Ideaal voor
wie nét iets extra’s wil bij het ontbijt of bij de koffie -
Chef's Tip
Gebruik gekoeld koekdeeg voor het vullen, zo blijft de binnenkant lekker chewy en loopt het niet helemaal uit tijdens het bakken!
Ingrediënten
- 2 croissants
- 110 gram ongezouten roomboter
(kamertemperatuur) - 160 gram basterdsuiker
- 1 middelgroot ei
- 1 tl vanille-extract
- 210 gram bloem
- 1 tl baking soda
- Snufje zout
- 120 gram chocolate chips
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en
bekleed een bakplaat met bakpapier. - Maak het koekdeeg: mix de boter en
basterdsuiker luchtig en romig. Voeg
het ei en vanille-extract toe en mix glad.
Voeg bloem, baking soda en zout toe en
mix tot een samenhangend deeg. Roer
de chocolate chips erdoor. Laat
minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. - Snijd de croissants doormiddden en
verspreid het koekdeeg op beide
helften - Leg de gevulde croissants op de
bakplaat en bak ze 12–15 minuten tot
goudbruin en gerezen. - Garneer optioneel met extra chocolate
chips of fijngehakte noten voor extra
crunch.
Van klassiek Frans naar speelse verwennerij
De croissant mag dan zijn roots in Frankrijk hebben, maar met deze cookie dough-vulling krijgt hij een compleet nieuw karakter. Waar je normaal denkt aan jam of ham-kaas, gooien we het over een zoete boeg met romig koekdeeg vol chocolate chips.
Het resultaat? Een verslavend lekkere combinatie van boterachtig bladerdeeg en smeuïge koekjesvulling. Ideaal voor een zondags ontbijt, brunch of gewoon wanneer je jezelf wilt verwennen. Deze cookie dough croissant past perfect in de trend van creatieve ontbijtrecepten die nét even anders zijn, maar toch vertrouwd smaken. Serveer hem warm, en je hebt een krokant jasje met een zachte, smeltende binnenkant – alsof een chocolate chip cookie en een croissant verliefd werden in de oven.
Variëren met je cookie dough croissant
Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren. Zin in wat extra bite? Voeg stukjes pecannoten of walnoten toe aan je deeg. Liever iets minder zoet? Gebruik pure chocolade of meng het koekdeeg met een snufje espresso-poeder voor een volwassen twist. Voor een feestelijke versie kun je zelfs mini-marshmallows of stukjes fudge toevoegen.
Ook leuk: maak mini-croissantjes met een theelepel koekdeeg erin, perfect voor een high tea of als zoet hapje bij een brunchbuffet. Deze cookie dough croissants combineren fantastisch met een cappuccino of chai latte – de zachte kruidigheid van chai past verrassend goed bij de zoete, boterige smaken. Een simpel croissantje verandert zo in een luxe traktatie waar je eindeloos mee kunt spelen. Wie had gedacht dat koekjesdeeg en croissants zó goed samen zouden gaan?