
Mini Choco Cheesecakes
-
Deze chocolade cheesecake in een glaasje is een simpel maar heerlijk dessert. De combinatie van een krokante koekjesbodem, romige cheesecakevulling en een laag chocoladepasta maakt dit toetje onweerstaanbaar!
-
Chef's Tip
Werk af met een beetje geraspte chocolade of een toef slagroom voor een extra luxe uitstraling.
Ingrediënten
- 75 gram lotus koekjes
- 25 gram roomboter
- 300 gram roomkaas
- 150 ml slagroom
- 10 ml vanille-extract
- 50 gram poedersuiker
- 200 gram chocolade pasta
Bereidingswijze
- Begin met het verkruimelen van de koekjes en het smelten van de roomboter.
- Meng ze samen en verdeel het over de bodem van je cheesecakejes.
- Druk goed aan voor de basis.
- Klop de slagroom lobbig met vanille-extract en de poedersuiker.
- Spatel de roomkaas er doorheen en verdeel deze cheesecakevulling over de koekjesbodem.
- Verwarm de chocolade pasta en giet dit over de cheesecakevulling.
- Plaats de cheesecakejes in de koelkast voor ongeveer 30 minuten om ze te laten opstijven.
Zin in romig en over the top? Deze choco cheesecakes zijn pure verwennerij
Deze mini cheesecakes zijn het perfecte dessert voor chocoladeliefhebbers. Een krokante bodem van Lotus-koekjes, een romige vanille-roomkaasvulling en een fluweelzachte laag warme chocoladepasta on top – onweerstaanbaar! Ideaal als afsluiter van een etentje of om gewoon jezelf te trakteren. En het mooiste? Je maakt ze zonder oven, in minder dan 30 minuten. Even koelen en klaar. Tip: serveer met een snuf zeezout of wat grof gehakte noten voor extra crunch.
Zo maak je onweerstaanbare no-bake cheesecakes met choco topping
Snel, simpel en superlekker – dat zijn deze choco cheesecakes. De combinatie van kruimelige Lotus-koekjes en romige cheesecakevulling is altijd goed, maar de warme laag chocolade maakt het écht af. Perfect voor als je iets feestelijks wilt maken zonder gedoe. Maak ze in glaasjes, kleine potjes of muffinvormpjes – alles werkt. Laat ze even opstijven in de koelkast en je hebt een dessert waar iedereen stil van wordt.