
Appel Kruimel Cheesecake
-
Deze appel kruimel cheesecakejes zijn een heerlijke combinatie van romige cheesecake, knapperige speculaaskoekjes en de zoete smaak van gekarameliseerde appel. De kruimeltopping maakt ze extra feestelijk en lekker!
-
Chef's Tip
Voor extra diepte in de smaak kun je een scheutje vanille-extract toevoegen aan de appelvulling.
Ingrediënten
- 100 gram speculaas koekjes
- 30 gram roomboter
- Snufje zout
- 600 gram roomkaas
- 80 gram creme fraiche
- 3 eieren
- 10 ml vanille extract
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels tarwemeel
- Caramelsaus naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de koekjes fijn en voeg gesmolten roomboter en een snufje zout aan toe. Meng dit tot een kruimelig geheel. Verdeel dit in de cheesecake bakvorm en plaats voor 12 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen en zet de oven op 150 graden.
- Mix de roomkaas, crème fraîche, vanille extract en het citroensap in een keukenmachine. Voeg de eieren en mix goed. Voeg nog 2 eetlepels meel toe en mix nog een keer zodat er geen klonten meer in zitten.
- Schenk dit in de cheesecake bakvorm en plaats deze bakvorm in de oven. Plaats op een bakplaat hieronder een ovenschaal gevuld met heet water. Bak de cheesecake voor 25 tot 30 minuten. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
- Verwarm de oven weer tot 180 graden. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze toe aan een steelpannetje. Voeg hier ook de kaneel, bruine suiker en een scheutje water aan toe. Laat dit op hoog vuur inkoken totdat de appel zacht is geworden.
- Meng in een mengkom het tarwemeel, roomboter, suiker en kaneel tot kruimels. Verdeel de zachte appel en kruimels over de cheesecakejes heen.
- Plaats de bakvorm weer in de oven totdat de kruimels mooi bruin kleuren. Serveer met caramel saus naar smaak.
Deze appel kruimel cheesecake is romig, kruidig en perfect voor cozy dagen
Zin in iets troostrijks én feestelijks? Deze appel kruimel cheesecake heeft alles: een kruidige speculaasbodem, een zachte, frisse cheesecakevulling en een warme topping van gekaramelliseerde appel met knapperige kruimels. Serveer met een flinke drizzle karamelsaus voor de ultieme verwenfactor. Perfect als dessert tijdens het weekend, feestdagen of gewoon bij de koffie. Eén hap en je bent verkocht.
Zo maak je de ultieme herfstcheesecake met appel, kruimels en karamelsaus
Deze cheesecake is een smaakvolle combinatie van fris en kruidig. De romige vulling met vanille en citroen smelt op je tong, terwijl de gebakken appelblokjes en kruimellaag zorgen voor die klassieke ‘apple pie’-beleving. En die speculaasbodem? Die maakt het helemaal af. Laat de cheesecake rustig afkoelen in de oven voor een perfecte structuur, en serveer ‘m koud of op kamertemperatuur met karamelsaus. Comfortfood op z’n best.