• Geniet van een klassieke, hartige chicken pot pie taart met een knapperige bladerdeegkorst en een zachte, smaakvolle vulling van kip en groenten. Het is het ideale gerecht voor een gezellige avond thuis.

  • Chef's Tip

    Laat de kippenpoten iets afkoelen voordat je het vlees eraf haalt, zodat je gemakkelijker de botten kunt verwijderen.

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 3 winterpenen
  • 2 kleine uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 80 gram maïs
  • 15 ml olijfolie
  • 2 grote kippenpoten
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram tarwebloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • Zout, peper, nootmuskaat, Maggi, Worcestershire saus naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en plaats de kippenpoten in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper en bak gedurende 25 minuten.
  2. Giet het vrijgekomen vet uit de ovenschaal in een grote soeppan en plaats de kippenpoten in de pan. Voeg heet water toe totdat de kippenpoten volledig onder water staan en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Laat dit 1 uur sudderen op laag vuur.
  3. Snijd de wortels, uien, bleekselderij en knoflook fijn en bak de groenten samen met de maïs en zet opzij.
  4. Smelt de roomboter in dezelfde pan en voeg de tarwebloem toe roer totdat je een gladde roux hebt. Voeg 500 ml kippenbouillon toe en blijf roeren totdat de saus is ingedikt. Voeg de gebakken groenten en de kip (zonder bot) toe en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, Maggi en Worcestershire saus.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ronde springvorm in en bekleed deze met 1 rol bladerdeeg. Schep de vulling erin en verdeel gelijkmatig.
  6. Snijd de tweede rol bladerdeeg in reepjes en leg deze bovenop de vulling. Bestrijk het deeg met geklutst ei voor een mooie goudbruine kleur.
  7. Plaats de bakvorm in de oven en bak gedurende 30-45 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden.

Zin in hartig comfortfood? Deze Chicken Pot Pie Taart is smeuïg, kruidig en goudbruin gebakken

Deze chicken pot pie taart is een knapperige droom met een romige, hartige vulling. Denk: langzaam gegaarde kip, wortel, selderij en maïs in een fluweelzachte saus op smaak gebracht met nootmuskaat, Worcestershire en Maggi. De bladerdeegkorst maakt ‘m knapperig van buiten, smeuïg vanbinnen – precies zoals een goede pot pie moet zijn. Serveer ‘m met een frisse salade en je hebt een maaltijd die bij iedereen in de smaak valt.

Zo maak je de perfecte hartige taart met kip en knapperig bladerdeeg

Deze Chicken Pot Pie Taart is alles wat je wil op een gure dag: verwarmend, voedzaam en rijk van smaak. Door zelf de kippenbouillon te trekken en de groenten te bakken krijg je een volle, huisgemaakte smaak. De roux zorgt voor een romige binding en het bladerdeeg maakt het feest compleet. Maak ‘m voor een etentje of gewoon als doordeweekse traktatie – je kunt ‘m makkelijk van tevoren voorbereiden en opnieuw opwarmen.