
Citroen Tompoucen
-
Deze citroen witte chocolade tompouces zijn de ideale balans van zoet en fris. De knapperige crispbread wordt prachtig gecombineerd met de romige citroencustard en de witte chocolade, met een vrolijke toets van vers fruit.
-
Chef's Tip
Voor extra diepgang in de custard, voeg een snufje zout toe om de smaken te versterken.
Ingrediënten
- 4 crispbreads
- 100 gram witte chocolade
- Sap van 2 citroenen
- Rasp van 1 citroen
- 50 ml slagroom
- 1 eidooier
- 1 heel ei
- 50 gram poedersuiker
- 50 gram roomboter
- 100 gram mascarpone
- Fruit naar keuze
Bereidingswijze
- Smelt de witte chocolade volgens de au-bain marie methode of in een kommetje in de magnetron.
- Snijd de crispbreads door midden en dip ze dan in de gesmolten witte chocolade.
- Plaats de crackers dan op een bakplaat met bakpapier en vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Meng in een kommetje het citroensap, rasp, slagroom, eidooier, ei, poedersuiker en vanille extract.
- Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur en voeg dan langzaam de andere ingrediënten hierbij. Zet het vuur op medium-hoog en blijf vervolgens roeren totdat de custard indikt.S
- chenk de citroen custard in een kommetje en dek af met plastic folie. Zet de custard in de koelkast totdat deze helemaal is afgekoeld.
- Meng dan de mascarpone erdoorheen en schep dit mengsel in een spuitzak met spuitmondje.
- Zet de spuitzak dan voor minimaal 30 minuten weer in de koelkast.
- Verdeel tot slot de citroen custard over de witte chocolade crispbreads en plaats er dan een volgende crispbread boven op. Maak dan weer een laag met toefjes citroencustard. Maak het tot slot af met vers fruit naar keuze.
Knapperig, romig en fris: deze citroen tompoucen zijn een zomers feestje
Zin in een luchtig dessert met een verrassende twist? Deze citroen tompoucen worden gemaakt met knapperige crispbreads, romige citroencustard en een laagje witte chocolade. De mascarpone maakt de vulling zijdezacht, terwijl vers fruit zorgt voor kleur en frisheid. Serveer ze als licht toetje of bij een high tea – ze zijn net zo lekker als ze eruitzien. En: je hebt geen oven nodig!
Zomers en zóet: frisse citroen tompoucen met witte chocolade en fruit
Deze frisse tompoucen zijn perfect voor warme dagen. De combinatie van citroenrasp, custard, mascarpone en witte chocolade maakt elke hap licht, romig en citrusachtig. Het knapperige laagje crispbread geeft structuur en bite. Ideaal als feestelijk gebakje dat niet zwaar op de maag ligt. Gebruik aardbeien, frambozen of blauwe bessen voor de topping – alles past bij deze frisse smaakbommetjes.