
Pinda Noodles met Kip
-
Zin in een snelle en voedzame maaltijd met een Aziatische twist? Deze pinda noodles met gegrilde kip zijn precies wat je zoekt! De sappige kipstokjes, frisse groenten en romige dressing zorgen voor een heerlijke combinatie.
-
Chef's Tip
Laat de kip na het grillen even rusten voordat je de stokjes serveert – zo blijven ze extra sappig. En wil je de salade nóg frisser maken? Voeg dan wat verse munt of koriander toe en een handje geroosterde pinda’s voor extra crunch. Ook lekker: serveer de dressing apart zodat iedereen zelf kan doseren.
Ingrediënten
GEMARINEERDE KIP
- 300 gram kipfilet
- 50 ml ketjap
- 15 ml gochujang
- 15 ml sojasaus
- 15 ml honing
- Knoflookpoeder, saté kruiden, zout en peper naar smaak
NOODLE SALADE
- 300 gram udon noodles
- 1 komkommer
- 60 gram maïs
- 100 gram koolmix
- 50 gram edamame boontjes
DRESSING
- 30 ml ketjap
- 15 ml korean bbq saus
- sap van een halve limoen
- 50 gram friteslijn
- Knoflookpoeder, zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom en marineer hier de kip in voor minimaal 1 uur.
- Steek de kipfilet blokjes op stokjes en grill ze gaar in een grillpan of op de bbq.
- Maak ondertussen de noodle salade door alle ingrediënten samen in een grote kom te doen.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en pureer dit glad met een staafmixer.
- Serveer de noodle salade met de dressing en gegrilde kipstokjes.
Deze pinda noodles met kip zijn perfect voor zwoele zomeravonden
Op zoek naar een lichte maaltijd boordevol smaak? Deze frisse noodle salade met gegrilde kipstokjes is een echte gamechanger. De kip wordt gemarineerd in een mix van ketjap, honing en gochujang voor een sticky, spicy resultaat. Samen met zachte udon noodles, knapperige groenten en een romige dressing op basis van friteslijn en Koreaanse BBQ-saus ontstaat een gerecht dat barst van de texturen en smaken. Heerlijk op warme dagen of als kleurrijk gerecht op een feestje. Extra fijn: je kunt alles goed voorbereiden, dus ideaal voor drukke doordeweekse dagen!
Zo maak je onweerstaanbare gegrilde kip met noodles en romige pinda-limoendressing
Deze pinda noodles met kip zijn alles wat je wil: sappige kipblokjes van de BBQ of grill, gecombineerd met chewy udon noodles en een salade van edamame, maïs en koolmix. De dressing is de ster: romig, fris en met een lichte kick van limoen en Koreaanse saus. Serveer het geheel koud of lauwwarm – beide even lekker. Zin in een extra bite? Voeg nog wat geroosterde pinda’s toe als topping. Of je dit nu maakt als lunch, diner of meal prep: het wordt hoe dan ook smullen.