
Tropische Wentelteefjes
-
Wentelteefjes zoals je ze kent, maar dan met een frisse saus van passievrucht, limoen en een vleugje likeur. Goudbruin gebakken, zacht van binnen en heerlijk als luxe ontbijt of weekendtraktatie.
-
Chef's Tip
Heb je oud brood liggen? Perfect! Dit recept is ideaal om restjes op te maken en zo voedselverspilling tegen te gaan.
Ingrediënten
VOOR DE WENTELTEEFJES
- 4 dikke sneetjes witbrood
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 el vanille-extract
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker
- Boter of olie om in te bakken
VOOR DE SAUS
- 1 passievrucht
- 50 ml passievruchtensap
- 1 el suiker
- 1 el limoensap
- 1 el passievruchtlikeur
VOOR DE GARNERING
- Slagroom
Bereidingswijze
- Doe het passievruchtensap, de passievruchtpulp, suiker en limoensap in een klein pannetje en verwarm 2-3 minuten op laag vuur tot het iets indikt.
- Voeg de passievruchtlikeur toe en roer goed door. Zet de saus apart.
- Klop de eieren los met de melk, vanille-extract, kaneel en suiker tot een glad mengsel.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
- Doop de sneetjes brood één voor één in het eimengsel tot ze goed doordrenkt zijn.
- Bak de sneetjes 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Stapel de wentelteefjes op een bord en besprenkel met de passievruchtensaus.
- Garneer met een toef slagroom en serveer direct.
Tropische Wentelteefjes met Passievruchtensaus – Een Zonnige Start van je Dag!
Deze tropische wentelteefjes met passievruchtensaus geven een heerlijke draai aan het klassieke ontbijt! De geurige kaneel in de wentelteefjes, gecombineerd met de frisse passievruchtensaus, maakt van dit gerecht een perfecte balans van zoet en zuur. Garneer met een toefje slagroom voor een extra romige touch. Dit is de ideale manier om je dag te beginnen of jezelf in de middag te verwennen!
Wentelteefjes met Passievruchtensaus – Het Recept voor een Vrolijke Maaltijd
Deze wentelteefjes met een tropische passievruchtensaus zorgen gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht. Het zachte brood wordt gedrenkt in een rijk mengsel van eieren, melk en kaneel, gebakken tot goudbruin, en geserveerd met een zinderende passievruchtensaus. Voeg wat slagroom toe voor de ultieme verwennerij. Een perfect gerecht voor een weekendbrunch of speciale gelegenheid!