
Halloumi Burger met Chimichurri
-
Deze halloumi burger is een ware smaakbom! De combinatie van sappige hamburger, gegrilde halloumi en zelfgemaakte chimichurri en mojo rojo saus zorgt voor een kruidige en hartige bite. Een heerlijke twist op de klassieke burger!
-
Chef's Tip
Marineer de halloumi vooraf en rooster je broodje kort voor extra smaak en bite. Liever vega? Laat de hamburger weg en voeg wat extra halloumi toe.
Ingrediënten
- 1 hamburger broodje
- 1 hamburger
- 2 halloumi schijven met chimichurri marinade
- 30 gram sla
- 30 gram ingelegde rode ui
- 1 plakje cheddar kaas
- 2 eetlepels mojo rojo saus
- 2 eetlepels chimichurri saus
MOJO ROJO SAUS
- 2 rode paprika’s
- 3 knoflook teentjes
- 1 rode peper
- 1 theelepel paprika poeder
- Zout en peper
- 75 ml olijfolie
- 15 ml rode wijn azijn
CHIMICHURRI
- 2 knoflook teentjes
- 2 sjalotjes
- 1 rode peper
- 1 bos peterselie
- Zout en peper
- 100 ml olijfolie
- 50 ml rode wijnazijn
Bereidingswijze
MOJO ROJO SAUS
- Grill de rode paprika’s in de oven totdat deze zwart beginnen te kleuren. Laat deze goed afkoelen.
- Voeg deze rode paprika’s samen met de andere ingrediënten aan een blender. Blend dit tot een egale saus en zet even opzij.
CHIMICHURRI
- Snijd de knoflookteentjes, sjalotjes, rode peper en peterselie klein.
- Voeg dit samen met de zout, peper, olijfolie en rode wijnazijn en roer dit goed door.
- Marineer tot slot de halloumi met deze chimichurri marinade.
BURGER
- Bak dan de hamburger in de pan met wat boter. Bak ook de halloumi totdat deze mooi bruin begint te kleuren.
- Maak de hamburger. Verdeel 2 eetlepels van de mojo rojo saus op beide kanten van het broodje. Maak de burger met de sla mix, gebakken halloumi, hamburger, cheddar kaas, ingelegde rode ui en nog een theelepel van de chimichurri.
Deze halloumi burger met chimichurri en mojo rojo is pure smaaksensatie
Zin in een burger die nét even anders is? Deze halloumi burger is een smaakbom op een broodje. Perfect gegrilde halloumi in chimichurri-marinade, sappige hamburger, gesmolten cheddar en fris-pittige mojo rojo saus – elke laag zit vol karakter. De ingelegde rode ui geeft een frisse bite, terwijl de kruidige sauscombinatie zorgt voor die wow-factor. Of je nu vega wil gaan (laat de hamburger weg) of juist all out wil met alles erop: deze burger is een weekendfavoriet in de dop.
Zo bouw je de ultieme halloumi burger met pittige saus en verse kruiden
Wil je indruk maken met een zelfgemaakte burger? Deze halloumi burger is rijk, pittig, romig en fris tegelijk. Je begint met een luchtig broodje, smeert daar die diepe mojo rojo saus op, en stapelt verder met sla, knapperige halloumi, een perfect gebakken burger, cheddar, rode ui en een lik chimichurri. De combinatie van zoet, zuur, pittig en hartig maakt dit een gerecht dat je blijft maken. Extra lekker met frietjes of een frisse salade erbij. Eén hap en je snapt waarom dit je nieuwe go-to burger wordt.